2018 година, година на Кучето.

През 2018 година , всеки от нас по един или друг начин, ще е провокиран да си отговори на въпроса : „ Какво правя тук?“ На 15 Февруари, влизаме в годината на Жълтото Куче по китайския зодиак. Кучето е предпоследният знак , след Петела и преди Прасето. С Кучето навлизаме към края на една цяла ера на личностно развитие, което е вече време да ни даде някои отговори. „“Кой съм аз?“ и „Какво правя тук?“, ще са най-често задаваните през годината. В търсене на отговорите на тези въпроси, ще станем по критични и към себе си и към другите. Ще търсим повече информация и това ще ни подтикне към учене, общуване и промяна на начина на комуникация. Кучето през 2018 ще ни върне към забравените седем гряха, които вече е време да обърнем в благопожелания и да четем по следния начин: „ Да бъда щедър, да бъда добър, да изпитвам радост от щастието на другия, да бъда целомъдрен и да се науча колко е достатъчно. Да бъда работлив и търпението да стане мой ценен добродетел“ ! Тези седем принципа на щастието са препоръчителни през 2018, така че да бъдете доволни от себе си и от Пътя си.

Годината на Кучето ще ни припомни, че е добре да бъдем по внимателни към нещата, които избираме за себе си. Тъй като през идната година много от нас, ще имат възможност да започнат свои отлагани бизнес проекти, ще получат примамливи предложения за инвестиции и ще бъдат поканени да участват в мащабни финансови игри, то е много добре да послушаме Кучето, което за щастие е твърде мнително, критично, справедливо и песимистично. Неговият рационален ум ще разнищи твърде съмнителните предложения и ние ще съумеем да избираме най-доброто за себе си. В работата, която вършим, Кучето ще ни помогне да дадем най-доброто от себе си, да търсим възможности за подобрения и баланс. Там, където не ни е интересно и нямаме мотив да останем, трудно ще се задържим дълго време. Ако кучето не изпитва вълнение, интерес или дори съмнение относно нещо, то веднага започва да си търси нещо друго, което да възбужда трескавия му Ум. Кучетата изглеждат доста спокойни, когато спят. Много са мили , когато играят и са изключителни душици, когато ги галиш. Но вижте едно куче как се държи на разходка, когато то е между своите събратя – хората и кучетата. Тогава то започва да проявява своето безпокойство, нетърпение и тревожност. Обикаля и души навсякъде, дърпа се от каишката си или постоянно се оглежда на всички страни.

Годината се очертава да бъде доста динамична. Кучето постоянно е в очакване всеки момент отнякъде да изскочи нещо, нещо неочаквано да се случи, някой нещо рязко да направи. Всъщност този характер на Кучето ще ни помогне да бъдем по внимателни относно решенията, които взимаме. Кучето е подозрително относно хората и относно всичко, което го заобикаля, защото веднъж, ако даде доверието си, то е за цял живот. Кучето обича дългите , стабилни връзки и взаимоотношения. Добрата, градивна, интересна работа му дава енергия, а почивката обича да е в мир и спокойствие, далеч от шума. В една тиха среда, където да гледа филми, да слуша музика и да бъде с много малко, но близки хора. Кучето обича нежността, милувките, прегръдките и целувките, игрите, закачките и веселостта. Така че разпределяйте добре времето си през годината, за да имате време и за работа и за любов и за забавления и почивка. Важно е за здравето и добрата кондиция на Кучето.

Анубис, божество с кучешка глава, водач на душите между световете. Хеката – триликата богиня на Луната е придружена от хрътки. Цербер – пазача на портите на Ада е куче с три глави. Кучето в една история е добрият приятел на човека, в друга е вълкът, който дебне за живота ти от дебрите на тъмната гора. Така Кучето може да е лоялният и весел приятел, така и мнителният герой в криминален роман, постоянно съмняваш се песимистично настроен индивид. През годината на Кучето тези две негови проявления ще търсят баланс помежду си. Ще изследват приятелства, ще тестват връзки и ще проверяват истиността. Там, където не можем да отдадем приятелството, доверието и енергията си ще стане място табу за нас, през годината на Кучето.

Темите на любовта, семейството, децата са на почит през тази година. Много от нас ще преминат през какви ли не любовни, приятелски, страстни истории. Но както вече стана ясно, Кучето бавно отдава доверието си и ще изчака ретроградността на Венера, за да потвърди избора си.

Темата за работата, финансовата стабилност и социален живот за Кучето също са от голямо значение, защото то обича да работи, да търси нови и нови предизвикателства и да доказва себе си. През годината на Кучето много социални протести и обществени инициативи може да бъдат ненужно пренебрегнати и критикувани, но това ще бъде грешка за тези, които омаловажат случващото се. Относно финансовата стабилност , Кучето е на мнение, че достатъчното е достатъчно, но ако е нужно може да се постарае и за малко повече. Кучето обича да декорира дома си, да сменя мебели, да прави ремонти.. През годината на Кучето много средства могат да бъдат изхарчени за подобряване на средата, в която живеем и учим.

Каква ще бъде годината за 12 китайски знака през годината на Кучето. Вашият знак по китайския календар, може да проверите в интернет на този сайт:

Плъх, родени през 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Плъхът и Кучето са добри приятели, тревогите на Кучето са съвсем ясно разбираеми от страна на Плъха, затова през тази година и вие ще проявите повече внимание в истинността на отношенията си. Заради влиянието на Кучето, ще започнете да търсите все по дълбоко отговори на вашите въпроси и ще засилите интересите си към мистериозното, окултното. 2018 ще ви направи по сигурни в това, което сте и искате за себе си. Ще ви научи как да защитавате себе си и ще ви дари с повече знание. Учете, проверявайте по няколко пъти и пътувайте в себе си.

Бик родени през 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

През годината на Кучето, проблемите на Бика малко по малко ще приключат. Стабилността, към която са се стремили родените през годините на Бика, вече не е мираж, а нещо съвсем реално. Радостта в живота се връща с нови сили. Бика ще бъде подкрепян от външни ситуации и влиятелни хора и късметлийски ситуации. Тази година ще му донесе и дълбочина в размишленията за себе си и цената на това, към което се стреми и ще се научи да изразява малко по добре емоционалните си настроения, за да не мислят другите, че не никога не изпитва нищо и че е емоционален социопат.

Тигър, родени през 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010
Тигъра през годината на Кучето ще се бори за първото място. Преплетени енергиите на тези два знака ще подсилят идеалистичността на Тигъра и той ще поиска най-високите върхове, най-хубавите места, изобщо най –доброто , което може да съществува. Тигърът ще твори, рисува нови светове. Ще е зареден с висок оптимизъм и енергия, което е добре, защото заетостта ще му е на макс и бодрост няма да му е излишна.

Заек, родени през 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Заека през годината на Кучето ще се почувства най-сетне на сигурно място. Кучето е негов добър приятел и двамата са лоялни и закрилят собствеността си и близките си. Единственото, което може да забави Заека през 2018 е неговата пословична колебливост и плахост да навлезе по енергично в непознати места. Хубаво е през годината на Кучето, Заека да е по твърд в решенията си, по рисково настроен и по смел в стъпките си. Към края на годината няма да познае себе си!

Дракон, родени през 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012
Дракона през годината на Кучето ще му се наложи да разкрие куп от своите добри качества и да спре да бълва огън. Драконът ще прибере нокти и ще се учи на нежност и споделяне. Изкуството на общуването и откритост пред другия излизат на преден план за Дракона. Свалете броните и се пригответе да отворите сърцето си за другия. Вашите планове търпят отсрочка , тъкмо през това забавяне могат да станат още промени, които да променят стремежите ви.

Змия, родени през 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013
Змията през годината на Кучето се чувства много добре, тя минава по пътеките на Кучето, следва го в рационалните му решения и напълно разбира мотивите му. Змията ще успее през тази година да се откъсне от свои зависимости и даже ще позволи да я галят и идеализират. Змията ще се радва на вниманието на другите и като нищо да намери своята нова любов. Подкрепа от влиятелни хора и приятели ще даде на родените в годините на Змията, независимост и подобряване на финансово състояние.

Кон, родени през 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014
Конят през годината на кучето е добре да ангажира добре своето свободно време, за да изразходва неизчерпаемата си енергия, когато просто не се случва нищо. Тъй като неговия приятел Кучето често ще се спира през годината да обмисля риска, на Коня ще са му нужни много странични занимания, които да го разсейват от еднообразието. Конят е добре да се научи да отделя повече време за себе си и да предприема умерени рискове.

Овца ( Коза) , родени през 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015
Козата през годината на Кучето ще бъде леко притеснена от песимистичната и критична нагласа на Кучето.Козата като един отявлен философ, ще има дълго да размишлява върху доводите на Кучето и съмненията често ще кулминират до невъзможни прекалености. Така че Кози погрижете се да подсигурите бъдещето си, през тази година имате тази възможност. Философстването го оставете за после, а сега се захващайте за работа, че върхове имате да изкачвате!

Маймуна, родени през 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004
Маймуната през годината на Кучето ще излезе на сцената отново, там, където се чувства забелязана и ценена. Успехите ще я накарат да прекрои някои планове, да забави едни и да забърза други. Но така или иначе Маймуната е много добра в тези неща. Годината ще я научи на предпазливост. Маймуната ще се освободи от излишните скрупули и когато й стане скучно и види, че нищо не се случва, просто ще си тръгне!

Петел, родени през 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005
Петела, който беше на власт през 2017, сега отстъпва дувара си на Кучето и кротко се прибира в кокошарника при сестрите си. Думите „ аз“ и „ моето“ излизат от мода. Петелът е добре да намали контрола над ситуациите в живота си и да помисли как може да се включи в общи социални и други планове, компании и организации. Петела ще се научи да управлява комуникацията си с другите, да сдържа емоциите си и да бъде внимателен в общуването си.

Куче , родени през 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006
Родените под знака на Кучето, през годината на Кучето започват един нов 12 годишен цикъл. Дали ще бъде начало на нещо ново в работен, семеен, социален , емоционален или друг план, но определено ще се захванат с нещо ново. Финансова стабилност и темите на семейството са на преден план. Настроени да въдворяват мир около себе си, много от родените под този знак, ще проявят истински героизъм в защита на идеалите и въжделенията си.

Глиган ( Прасе ), родени през 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007
Прасето през годината на Кучето е заредено с върховна доза оптимизъм. Защото и то, както Кучето е честно и настроено лоялно към другите и няма да има никакъв проблем в общуването с хората. Това ще сбъдне някои негови планове и желания и нещата в любовен и служебен план би трябвало да потръгнат. Единственото върху, което е добре да поработят Прасетата е тяхната наивност, която през годината на мнителното Куче може да им донесе не добри инвестиции. Тоест проверявайте решенията си няколко пъти и искайте съвет, ако не сте сигурни как да постъпите.